19.1.2012

Kellohameellinen kirjavuutta
Harmi kyllä minä en taida ikinä olla muodissa. Muotioikkuna en aina löydä kaupoista haluamaani, joten nyt päätin ensimmäistä kertaa kokeilla olla oman elämäni ”vaatesuunnittelija”.

alternative text
Sain eilen hamoiseni valmiiksi ja tällainen harmauden piristäjä siitä tuli. Anteeksi hirveä kuva, mutta oli piiiiiiitkä päivä. :D

En mene muotien mukana, joten en lähes koskaan löydä vaatekaupoista juuri sitä, mitä haluaisin. Minusta on naurettavaa, että vaatteiden muodot vaihtelevat vähän väliä muodin mukana, sillä eiväthän naisten vartalonmuodot miksikään muutu. Omalle vartalolleni eivät läheskään kaikenlaiset vaatteet käy, sillä näytän useimmissa vaatemalleissa aivan makkarankuoreen survotulta gorillalta.


alternative text

Olen jo pitkään haaveillut vaatteiden ompelemisesta itselleni. Tähän mennessä siihen ei vain ole löytynyt rohkeutta. Tiistai-iltapäivällä iski kuitenkin hirmuinen ompeluinspiraatio, joten pienen kaavasurffailun jälkeen huomasin jo juoksevani kangasostoksille. Tavalliseen älykkääseen tapaani valitsin harjoittelukankaaksi Marimekon Siirtolapuutarha-kuosin. Epäonnistumisen mahdollisuutta en siis hirveämmin itselleni jättänyt. Vaikka lopputulos olisi muistuttanut enemmän pilkkihaalaria kuin hametta, niin pakko sitä olisi käyttää, sen verran ne kankaat maksoivat.

En kehtaa tässä jakaa hameen ohjetta, koska ostin ohjeen ja kaavat Leikkaa ja ompele –sivustolta. Käytännössä jouduin kuitenkin säveltämään ohjeen omasta päästäni, koska sivustolta saamani oli niin kuppainen. Latasin siis sivustolta hameen kaavan, joka oli jaettu niin, että sen pystyi tulostamaan tavallisille A4-arkeille ja kokoamaan itse isoksi kaavaksi. Tämä käytäntö oli siis todella kätevä ja halpa, mutta sekava ohje ja noin 5 numeroa normaalia kokotaulukkoa isompi kaava olivat aiheuttaa minulle verenpainetta ja harmaita hiuksia jo tässä iässä.

Loppu hyvin – kaikki hyvin, sain siis hameen lopulta valmiiksi ja olen kyllä todella tyytyväinen siihen. Ihana arjenpiristäjä. Voisin seuraavaksi tehdä tällaisen jostain mustasta tai mustavalkeasta kankaasta. Jos piirrän ensi kerralla kaavat itse, niin voisin jakaa ohjeen teidänkin kanssanne.


4 kommenttia:

 1. Minäkään en mene muodin mukana, vaan ostan kirppiksiltä kaikki vaatteeni. Varsinkin Marimekon paidat lähtevät mukaani, kunhan hinta on kohtuullinen. Olen siis jonkun mielestä erittäin epämuodikas, kun kelpuutan itselleni jo menneen värisiä ja mallisia vaatteita. Minusta on jopa helpottavaa, kun ei tarvitse seurata aktiivisesti trendejä. Olen nimittäin työskennellyt aiemmin nuorten vaatekaupassa, jolloin piti olla koko ajan kartalla, mikä on in.
  Minäkin haaveilin vaateiden ompelusta ja olen pari kokeilua tehnytkin. Yhden liivin ja yhden hameen kirpparikankaista. Päätin kyllä, että vaateompeluni saakin jäädä kokeiluasteelle, sillä kärsivällisyyteni riittää korkeintaan suorien saumojen (tyynyliinat, verhot) ompeluun. Lisäksi äitini on niin taitava ompelija, että on helpompaa kiikuttaa kankaat hänelle.
  Niin, ja hameesi näyttää tosi kivalta! Tykkään kankaasta hirmuisen paljon.

  VastaaPoista
 2. Toinen gorilla ilmoittautuu! :D Uskomattoman vaikea löytää sopivia vaatteita, vaikken mielestäni ole kuitenkaan NIIN poikkeuksellinen vartaloltani. Taas tänään tuskailin kaupassa, miten tyhmiä malleja joissain vaatteissa on.. :/ Mukaan tarttui kuitenkin paljolti samoja värejä mitä tuossa hamosessakin! Selvästi taitaa olla jo kevättä rinnassa.. :)

  VastaaPoista
 3. Kivalta näyttää! Se on kyllä monesti niin, että jotain juttua, jonka just haluaisi ei vaan oo missään kaupassa, koska se ei kerran sillä hetkellä ole muodissa. Ainakin itse tekemällä on mahdollisuus saada juuri sellaisia vaatteita kuin tahtoo (jos vaan vielä onnistuu siinä toteutuspuolessa :D)

  VastaaPoista
 4. Hei, kiitos kommenteista ja anteeksipyynnöt pitkittyneestä vastaamisesta. Ihanaa, että löytyy muitakin, jotka eivät ole täysin muodin vietävissä. Minusta pukeutumisella tulisi korostaa omaa persoonallisuutta ja oman vartalon hyviä puolia, eikä juosta aina sen perässä, minkä jotkut vaikuttajat ovat päättäneet olevan olevan nyt muodikasta.

  Tuo hame valmistui itse asiassa paljon helpommin kuin kuvittelin. Varsinkin, kun jouduin keksimään puolet ohjeesta itse ja olen ommellut vaatteita viimeksi yläasteella, niin olen kyllä itse todella tyytyväinen tuohon lopputulokseen. Olen aika vakuuttunut siitä, että onnistuminen johtui aika pitkälle myös tuosta kalliista kankaasta, jolloin työtä ei missään nimessä halunnut hutiloida :D

  VastaaPoista